Ons kantoor is lid van Baerz & Co luxury homes; een Nederlands platform dat exclusieve woningmakelaars met elkaar verbindt. Voor meer informatie over ons landelijke aanbod en dienstverlening kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Woonboerderij for sale in MARGRATEN

MARGRATEN 't Rooth 6 - 6269 NV The Netherlands


Jos Toussaint profile image
Jos Toussaint
NVM Makelaar - RM/RT
+31 (0)45-5712255
j.toussaint@damen-og.nl

Damen Makelaardij
Ambyerstraat-Noord 72
6225 EG Maastricht
NETHERLANDS
+31 433479090
www.damen-og.nl
info@damen-og.nl

Living area
250m2
Plot size
2080m2
Bedrooms
3

Description

Een unieke mogelijkheid om te wonen in een authentieke monumentale mergelhoeve in het hart van het Limburgse Heuvelland! riante, maar toch charmante hoeve is door de jaren heen grotendeels gemoderniseerd met behoud van de authentieke elementen. Deze Riante Gelegen op een ruim perceel aan de rand van natuurgebied ´Groeve´t Rooth´ biedt deze hoeve een prachtige kans om ruim, landelijk en rustig te wonen!
De woning is gelegen op een paar minuten rijden van de dorpskern van Margraten met diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, bakker, groentewinkel, huisartsenpraktijk. Binnen een kwartiertje ben je in centrum Maastricht en ook steden als Heerlen, Aken en Luik zijn snel en goed bereikbaar.

INDELING:
Souterrain:
Authentieke uit mergelsteen opgetrokken gewelfde kelderruimte (ca 23m²), geschikt als wijn- en voorraadkelder.

BEGANE GROND:
U komt binnen in het portiek, gelegen aan de poort in het midden van de woning. Hier bevinden zich het ruime toilet en de meterkast. Vanuit het portiek bereikt men de grote hal. Deze hal (ca. 19m²) geeft toegang tot de tussenhal, de eetkamer, keuken en het binnenplein.

De eetkamer (ca. 25m²) met houten vloer is gelegen aan de voorzijde en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen. De sfeervolle woonkeuken (ca. 19m²) met boerenplavuizenvloer, vloerverwarming en houtkachel is voorzien van een aanrecht met leistenen gootsteen, gasfornuis met oven en een vaatwasser. Vanuit de keuken bereikt men de bijkeuken met aansluiting witgoed en de trap naar de zolder van het middelste gedeelte van de woning.

De tussenhal geeft toegang tot de woonkamer met bij-kamer, tweede woonkamer/atelier en trap naar de eerste verdieping. De woonkamer met bij-kamer (totaal ca. 31m²) is voorzien van een natuurstenenvloer en ademt een warme, comfortabele sfeer uit door de plafondbalken en de mooie open haard. De tweede woonkamer/atelier (ca. 28m²) is voorzien van een natuurstenenvloer, plafondbalken, houtkachel, dubbele tuindeuren naar de cour en de trap naar de kelder.

Vanuit de bijkeuken is de langdeelschuur met opslag en werkplaats (totaal ca. 155m²) bereikbaar. De fietsschuur (ca. 16 m²) is toegankelijk vanaf oprit rechts van de woning en geeft toegang tot de zolder boven deze schuur.

EERSTE VERDIEPING:
Vanuit de tussenhal is de eerste verdieping bereikbaar, alwaar zich de grote overloop, drie slaapkamers (resp. ca. 24, 23 en 10m²), de badkamer (ca. 6m²) en het toilet zich bevinden. Ook op deze verdieping is de sfeer en het karakter in tact gehouden door het zichtbaar laten van de balkenplafonds en de prachtige populierenhouten vloeren.
Vanuit de bijkeuken is de zolder (ca. 82m²) op het middengedeelte bereikbaar. Deze zolder met de fraaie spanten biedt nog veel mogelijkheden, o.a. creëren extra slaapkamers, multifunctionele ruimtes etc.
De zolder (ca. 110m²) boven de schuur is toegankelijk vanuit de fietsschuur. Deze fraaie zolder met de prachtige dakspanten en balken kan gebruikt worden als galerij, atelier etc.

TWEEDE VERDIEPING:
Via vlizotrap vanuit het portaal bereikbare ruime bergzolder van ca. 59m². Hier zijn mogelijkheden voor het plaatsen van een vaste trap.

TUIN:
Prachtige cour met een fantastisch uitzicht over de vijver en de landerijen. De grote tuin is verdeeld in verschillende kamers, welke allemaal een eigen intieme sfeer hebben, maar toch geleidelijk in elkaar overgaan. De oprit rechts biedt mogelijkheden om meerdere auto’s te parkeren. Het geheel beschikt over meerdere terrassen, gazons, vijver en diverse volwassen beplantingen. In een oase van rust kan men hier genieten van al het moois dat deze prachtige omgeving u te bieden heeft.

BIJZONDERHEDEN:
- Rijksmonument uit ca. 1729.
- Zeer sfeervolle, ruime woonboerderij met een gebruiksoppervlakte wonen van ca. 250m² en overige inpandige ruimte van ca. 312m².
- Vanaf 1999 is de woonboerderij grotendeels gerenoveerd.
- De woonboerderij is zeer geschikt voor bewoning met inwonende ouders of kinderen.
- Grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing.
- Er kunnen gemakkelijk meerdere wooneenheden worden gecreëerd, waarbij de privésfeer behouden kan blijven.
- Krachtstroom aanwezig in de langdeelschuur.
- Mogelijkheid werken aan huis, houden van dieren etc.
- Vrij uitzicht aan voor- en achterzijde over de landerijen.
- Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

OMGEVING:
Deze authentieke monumentale mergelhoeve is rustig gelegen aan 't Rooth 6, op enkele autominuten van de dorpskernen van Margraten en Cadier en Keer. In Margraten zijn voorzieningen zoals een supermarkt, bakker, groentewinkel, huisartsenpraktijk en diverse horecagelegenheden. Margraten wordt ook wel "de Poort" naar het "Limburgse Heuvelland" genoemd vanwege de centrale ligging. Het centrum Maastricht en ook steden als Heerlen, Aken en Luik zijn snel en gemakkelijk bereikbaar.

Features

Transfer of ownership
price
€ 950.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Woonboerderij
Building type
halfvrijstaande woning
Bedrooms
3
Bathrooms
1
Surface Areas And Volume
Living area
250 m2
Other indoor space
312 m2
Volume in cubic meters
2605 m3
Plot size
2080 m2
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Download
or

Information / Viewing request

Videos

Photos